افزایش ضایعات مواد غذایی، یک مساله اساسی برای اقتصاد ملی و بخشهای خاص آن محسوب میشود و به یک چالش جهانی تبدیل شده است.
دور ریختن مواد غذایی، فقط پول را هدر نمیدهد، بلکه سبب گرمایش زمین و هدر رفتن آب استفاده شده در کشاورزی نیز میشود.
با رعایت نکات سادهای که در این مطلب آموزشی به آنها اشاره شده است، میتوان به کاهش ضایعات مواد غذایی کمک کرد.
* هوشمندانه خرید کنید؛ به جای خرید هفتگی، خرید روزانه مواد غذایی تأثیر بسیاری در کاهش ضایعات مواد غذایی دارد.
* مواد غذایی را صورت صحیح نگهداری کنید؛ به طور نمونه، انبار کردن مواد غذایی مثل موز، گوجه فرنگی، طالبی، هلو و گلابی که گاز اتیلن زیادی تولید میکنند، موجب فساد محصولات حساس به اتیلن مثل سیب زمینی، سیب و سبزیجات برگ دار میشوند، پس از نگهداشتن این محصولات در کنار هم خودداری کنید.
* با فرآیندهایی مانند تهیه ترشی، کنسرو کردن، خشک کردن و فریز کردن ماندگاری مواد غذایی را افزایش و ضایعات مواد غذایی را کاهش دهید.
* همیشه باقی مانده غذا را در ظرف شفاف و شیشهای بریزید و در یخچال نگهداری کنید. بسته بندی نادرست و استفاده از ظروف نامناسب سبب میشود مواد غذایی باقی مانده در یخچال دور از چشمتان باشند و زود فاسد شوند.
* یخچالتان را همیشه مرتب و خلوت نگه دارید تا بتوانید مواد غذایی کهنه و نزدیک به تاریخ انقضاء را قبل از فاسد شدن زودتر شناسایی و مصرف کنید.
* در انتخاب میوهها و سبزیها همیشه به دنبال میوه و سبزی کاملا بی نقص نباشید؛ با این دیدگاه میوهها را انتخاب کنید که از نظر ارزش غذایی، مواد مغذی همه میوهها تقریبا مشابه و حتی در برخی مواقع ارزش غذایی میوه رسیده بسیار بالاتر هم میباشد.
* برای کاهش ضایعات مواد غذایی، دانهها را دور نریزید و از دانه میوهها و سبزیها مانند کدو تنبل، طالبی و هندوانه به عنواد یک منبع غذایی سرشار از مواد مغذی استفاده کنید.
* مقدار غذایی که برای هر وعده تهیه میکنید، متناسب با نیاز اعضای خانواده باشد. پخت غذا بیش از نیاز مصرفی، علاوه بر اینکه میزان ضایعات مواد غذایی را افزایش میدهد، میتواند به مرور زمان سبب افزایش وزن اعضای خانواده نیز شود.
* برخی از میوهها و سبزیها که بیش از اندازه، نرم شده اند را میتوانید فریز کنید و در تهیه انواع سوپ، خورشت یا اسموتی از آنها استفاده کنید.
* از سبزیهای مانده در یخچال مانند ساقه بروکلی، ریحان، گشنیز و جعفری به عنوان طعم دهنده سس استفاده کنید.
* از مواد غذایی باقی مانده برای مراقبت پوستی استفاده کنید، برای نمونه، تفاله قهوه را دور نریزید و از مخلوط تفاله قهوه با کمی شکر و روغن زیتون به عنوان اسکراب پوست استفاده کنید.
منبع: فرتاک نیوز